Geprikt op

Deel dit bericht via

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Landmeetweek in klas 10

Arne S. (klas 10) getuigt: “Dit was een interessante week waarin we het Heuvelpark Aalst hebben opgemeten en in kaart gebracht.

Maandag, dinsdag en woensdag waren meetdagen en donderdag en vrijdag waren tekendagen. Tijdens de meetdagen hebben we gewerkt in groepen van twee. We leerden werken met de theodolieten en kregen hiervoor hulp van meester Andy, Xavier en Marc. Met deze toestellen hebben we geleerd hoe we deze waterpas zetten, afstellen en een hoek opmeten.

Verder hebben we ook lengtemetingen gedaan met lintmeters van 30m. De verschillende groepen hebben eerst twee hoeken en 2 lengtes van de opgegeven zeshoek gemeten en daarna nauwkeurigheidsmetingen gedaan. Verschillende groepen hebben bijvoorbeeld de vijver op het terrein opgemeten en andere groepen hebben objecten op de rest van het terrein opgemeten zoals de hut/schuur, bijenkorf, enz. Op donderdag en vrijdag hebben we dan de metingen in kaart gebracht op kalkpapier op school (met legende, een windroos en alles erop en eraan).

We hebben veel geleerd van deze week en het was een leuke ervaring.”

Media & links

Blijf op de hoogte, helemaal gratis!

Voornaam*
Familienaam*
E-mailadres*