Actie 1000 x 100

Vele kleintjes maken één grote

Het Steineronderwijs wordt gesubsidieerd door de overheid, maar om alle kosten te dekken is er veel meer nodig. We krijgen overheidsmiddelen op grond van het aantal leerlingen tijdens het voorgaande schooljaar. Daarom moeten we onder meer de kosten (lonen van leerkrachten en ondersteunend personeel, lesmateriaal, lokalen,…) voor elke nieuw ingerichte klas helemaal zelf dragen.

Daarvoor hebben we dus een financieel duwtje – eerder een forse duw – in de rug nodig. Om de komende 3 jaar te overbruggen moeten we telkens ongeveer 100.000 euro zelf ophoesten. Dat lijkt ongelofelijk veel geld. En dat is het eigenlijk ook.

Maar je kan het ook anders bekijken: als we duizend mensen vinden die honderd euro willen schenken, dan zijn we er! Geef toe, honderd euro op een jaar, da’s toch haalbaar? Dat is 8,30 euro per maand. Daar heb je tegenwoordig niet veel meer voor. En natuurlijk zijn we ook blij met een kleinere gift! Maak dezelfde berekening voor vijftig, vijfentwintig of tien euro.

Bepaal voor jezelf een haalbaar bedrag per maand – iets dat je nauwelijks voelt in je portemonnee – en geef een doorlopende opdracht aan je bank. Zo hoef je niet telkens zelf over te schrijven en bovendien beslis je zelf over hoe lang en hoeveel je wil schenken. Uiteraard kan je de doorlopende opdracht altijd weer intrekken.

Word ook peter of meter

Besluit je om ons te steunen, dan zijn we je uiteraard eeuwig dankbaar. Maar er is meer. Je krijgt de gelegenheid om een boodschap achter te laten die verschijnt op onze peter-en-meter-lijst. Zo geef je niet alleen een financieel, maar ook een moreel duwtje in de rug aan alle mensen die dit prachtige project mee op gang trekken.

Word jij onze allereerste peter of meter in 2021?

Ja, ik word ook peter of meter

Naam*
E-mailadres*
Boodschap